4 December 2019

Junosoffan: Framtidens hållbara stad – för vem?

För vem planerar vi egentligen framtidens Stockholm? 2050 kommer vi att vara 3,4 miljoner stockholmare som ska dela på det gemensamma utrymmet och ha någonstans att bo. Hur planerar vi egentligen en stad för alla?

Medverkande :
– Monica von Schmalensee – senior partner och f.d VD, White arkitekter, ordförande i Rådet för hållbara städer samt rådgivare åt Londons borgmästare Sadiq Khan

– Namo Marouf – stadsplanerare specialiserad inom social hållbarhet på House of Sparks och artist

– Kristina Alvendal – tidigare borgarråd (M) med ansvar för bostads-, integrations-, stadsbyggnads- och fastighetsfrågor, idag verksam inom fastighetsutveckling

Tid:kl 16.30 – 17.45
Plats:Juno PR, Gamla Brogatan 9, Stockholm

Anmälan sker till info@junopr.se senast 29 nov.

24 September 2019

Inskolning HT 2019

24 september går den femte upplagan av Junos populära Inskolning av stapeln. Denna gång görs Inskolningen i samarbete KOMM, Sveriges Kommunikationsbyråer, och riktar sig till alla i kommunikationsbranschen som har varit föräldralediga under det gånga året.

Under en halv dag får föräldrar som är på väg tillbaka till arbetslivet en snabb uppdatering om vad som hänt i branschen. Inskolningen är kostnadsfri för dig som har varit föräldraledig och börjar jobba igen under hösten 2019.

På agendan står bland annat:

  • Årets hetaste kampanjer
  • Konsumentinsikt – så ser olika generationer på hållbarhet
  • Effektprinciperna – KOMM:s populära rekommendationer för hur man mäter kommunikation
  • Hetast 2020 – personerna du inte visste att du borde ha koll på
  • Byråföräldrar – panelsamtal om att komma tillbaka till jobbet på en kommunikationsbyrå

Tid:08.00 - 13.00
Plats:KOMM, Sveavägen 32, Stockholm

Anmälan sker senast 17 september via denna länk: https://inskolning-2019.confetti.events/

4 June 2019

Junosoffan: Framtidens E-nummer

Vad händer när food tech tar över hållbarhetsscenen?

Vad är egentligen hållbar mat och vad får plats på nästa tallriksmodell?  I nästa Junosoffa kommer vi att navigera i den nya foodtechdjungeln där vi stöter på alltifrån provrörsmat till hem-protein och syntetiskt kött.

Medverkande:

– Lovisa Madås, medgrundare av AGFO, Sveriges medieplattform med fokus på framtidens mat
– Johan Åkesson, trendanalytiker och varumärkesstrateg inom bland annat livsmedelsindustrin, restaurang och handel
– Johannes Cullberg, grundare av Paradiset, som både ska möta dagens och framtidens medvetna konsumenter

Vi bjuder självklart på dryck och tilltugg.

Tid:17.00 - 18.30
Plats:Juno PR, Gamla Brogatan 9, Stockholm

Anmälan sker till matilda@junopr.se

7 March 2019

Junosoffan: Hållbar konsumtionskultur – en utopi?

Juno ifrågasätter sin egna vision och bjuder in till panelsamtal om trenden köpstopp

2019 verkar bli året då anti-konsumtionen som fenomen lämnar dom mossgröna salongerna och rör sig in i den moderna människans vardag. Kommer vi verkligen sluta köpa saker och hur ska företagen navigera i en verklighet av konsumtionsångest?

Medverkande:
– Annahita Yazdi, influencer som har slutat konsumera,
– Jacob Östberg, konsumtionsforskare som tror att konsumtionskulturen är här för att stanna
– Sofie Saberski, marknadschef på Naturkompaniet som ger företagens perspektiv på situationen.

Vi bjuder självklart på dryck och tilltugg.

Tid:17.00-18.30
Plats:Juno PR, Gamla Brogatan 9, Stockholm

Anmälan sker till patrizzia@junopr.se

12 September 2018

Inskolning

I september är det för fjärde gången dags för Junos populära inskolning! Nytt för denna gång är att vi samarbetar med Sveriges Annonsörer, utökar programmet och har fler platser än tidigare.

Initiativet med en Inskolning för kommunikatörer startades av Juno i januari 2017 och hålls två gånger per år. Syftet är att möta ett behov av en snabb recap av vad som hänt i omvärlden i allmänhet och kommunikationsvärlden i synnerhet under den tid man har varit föräldraledig.

Några av de saker som står på agendan för höstens inskolning: 

– Årets hetaste kampanjer

– Personer du inte visste att du borde ha koll på

– Hållbarhet hos nystartade varumärken

– Morgondagens konsument

– Panelsamtal om att komma tillbaka till arbetslivet

OSA senast 6 september om du vill komma. Inskolningen är som vanligt kostnadsfri för dig som har varit föräldraledig och börjar jobba igen under hösten 2018.

Tid:Kl 08.30 - 13.00
Plats:Sveriges Annonsörer, Klara Östra kyrkogata 2B

Anmälan sker vi denna länk senast den 6 september: https://inskolning-back-to-work.confetti.events/

5 April 2018

Junosoffan: “Den som är gladast vinner valet”

Så spådde Göran Persson inför valet 2002, men i år verkar flera partier förlita sig på pessimistiska budskap för att vinna valet. Nya siffror från Ungdomsbarometern visar att optimismen bland unga ökar kraftigt. Idag ser mer än varannan ungdom positivt på framtiden, jämfört med knappt en tredjedel 2015 (Ungdomsbarometern). Samtidigt sjunker ungdomars förtroende för politiska partier, men ökar gentemot företag och näringsliv. Håller partierna på att förlora slaget om unga med sin negativa kommunikation, och är företagen på väg att vinna det med sin positiva?

Vi bjuder självklart på dryck och tilltugg.

Medverkande:
– Anton Landehag, samhällsexpert på Ungdomsbarometern
– Mattias Oljelund, chef opinionsbildning på Svenskt Näringsliv
– Magda Rasmusson, politisk sakkunnig hos Isabella Lövin

Tid:17.15-18.30 den 5 april
Plats:Juno PR, Gamla Brogatan 9, Stockholm

Anmäl dig via denna länk: https://junosoffa.confetti.events/

21 February 2018

Inskolning

För tredje året i rad är Junos inskolning är tillbaka! Den 21 februari bjuder Juno dig som återvänder från föräldraledighetsbubblan för att bli inskolad tillbaka till samtiden.

Flera av de egenskaper som en person utvecklar under sin föräldraledighet är drömegenskaper i arbetslivet så som självförtroende, effektivitet och förmågan att prioritera och ta beslut. För att inte tala om den känsla av oövervinnerlighet och råstyrka det innebär att (i vissa fall ha fött och) ha tagit hand om ett litet barn under den första intensiva perioden i livet.

Men många berättar att komma tillbaka till jobbet från föräldraledigheten även kan innebära en del stress och misstro på den egna kompetensen. Att man känner sig dåligt uppdaterad och påläst på allt som hänt i media den senaste tiden. Men den biten är lätt att ordna!

Den 21 februari mellan 11:30 och 13:30 anordnar Juno en gratis inskolning för dig som på något sätt jobbar med kommunikation – journalist, politiker eller kommunikatör – och som nyss kommit tillbaka från din föräldraledighet.

Inskolningen sker i Junos lokaler vid Hötorget där vi bjuder på lunch och dragningar om vad som skett när du gjort annat. Här vill vi uppdatera dig på mediehändelserna från det senaste halvåret, kampanjerna som fick stort engagemang, samt de senaste kommunikationstrenderna.

Vi har dessutom bjudit in Anna Bennich Karlstedt, leg. psykolog med inriktning på relationer och stresshantering. Hon intervjuas av Lina Nygren och Fanny Mardirossian från Life With Kids som dessutom livepoddar från vår soffa. Life With Kids utvecklar tjänster för dagens föräldrar tillsammans med några av Sveriges mest framstående experter på barn. Teamet erbjuder gedigen kunskap, erfarenheter, pepp och stöttar föräldrar genom föräldraskapet dag för dag, från graviditeten och framåt.

Platserna är tyvärr begränsade och förra året var det många som ville komma men som inte fick plats. Så skynda dig att OSA om du är intresserad!

Tid:Kl 11.30 - 13.30
Plats:Juno PR, Gamla Brogatan 9, Stockholm

22 November 2017

Junosoffan: Clean eating – vår tids bantning?

Junosoffan bjuder in till ett panelsamtal om hälsa, välmående och mat.

En fjärdedel av alla svenska ungdomar undviker att äta kött, laktos och gluten av hälsoskäl. Är den yngre generationen mer hälsomedvetna eller är vegetarianism, intolerans och allergier vår tids nya bantning? Vad innebär detta för matproducenter, dagligvaruhandeln och konsumenter? Detta diskuteras i Junosoffan av Jimmy Sandell, kommunikationschef på Livsmedelsföretagen, Lovisa Sterner, livsstilsexpert på Ungdomsbarometern och Anja Forsnor, influencer inom hälsa och nutritionist.

Tid:11.30. Samtal pågår mellan 12.00-13.00
Plats:Juno PR, Gamla Brogatan 9, Stockholm

OSA senast 17 november till info@junopr.se

7 September 2017

Inskolning

Förra årets succé är tillbaka! Den 7 september bjuder Juno dig som återvänder från föräldraledighetsbubblan för att bli inskolad tillbaka till samtiden.

Flera av de egenskaper som en person utvecklar under sin föräldraledighet är drömegenskaper i arbetslivet så som självförtroende, effektivitet och förmågan att prioritera och ta beslut. För att inte tala om den känsla av oövervinnerlighet och råstyrka det innebär att (i vissa fall ha fött och) ha tagit hand om ett litet barn under den första intensiva perioden i livet.

Men många berättar att komma tillbaka till jobbet från föräldraledigheten även kan innebära en del stress och misstro på den egna kompetensen. Att man känner sig dåligt uppdaterad och påläst på allt som hänt i media den senaste tiden. Men den biten är lätt att ordna!

Den 7 september mellan 11:30 och 13:30 anordnar Juno en gratis inskolning för dig som på något sätt jobbar med kommunikation – journalist, politiker eller kommunikatör – och som nyss kommit tillbaka från din föräldraledighet.

Inskolningen sker på Junos lokaler vid Hötorget där vi bjuder på lunch och fem korta föreläsningar. Här vill vi uppdatera dig på mediehändelserna från det senaste halvåret, kampanjerna som fick stort engagemang, samt de senaste hållbarhets- och kommunikationstrenderna. Vi har dessutom bjudit in en meditationsforskare från Oxford som kommer att berätta om meditation och hur det kan användas för klokare beslutsfattning på olika nivåer.

Platserna är tyvärr begränsade och förra året var det många som ville komma men som inte fick plats. Så skynda dig att OSA om du är intresserad!

Klicka här för att anmäla dig

Tid:kl 11:30 - 13:30
Plats:Juno PR, Gamla Brogatan 9

29 March 2017

Junosoffan: Personlig Hållbarhet

Vår hälsa är på topp – men vi mår allt sämre. Vad betyder det och vad kan vi göra för att leva hållbart på ett personligt plan? Personliga tränaren Alexandra Kamperhaug (Sustainable Shapes), psykologen Katarina Blom (Habitud) och skönhetsexperten Camilla Söderlund (Beauty and bullshit) är Junosoffans experter som tar ett holistiskt grepp om det vi kallar att ”må bra”. Samtalet modereras av Åsa Asplund från Apoteket.

Tid:17:00. Samtalet börjar klockan 17:30.
Plats:Juno PR, Gamla Brogatan 9, Stockholm

OSA senast 23 mars till info@junopr.se

26 January 2017

Inskolning

Många personer i vårt nätverk beskriver att komma tillbaka till jobbet efter en föräldraledighet innebär en känsla av stress och misstro på den egna kompetensen.

Massor av egenskaper som en person utvecklar under sin föräldraledighet är drömegenskaper i arbetslivet. Till exempel självförtroende, effektivitet och förmågan att prioritera och ta beslut. För att inte tala om den känsla av oövervinnerlighet och råstyrka det innebär att (i vissa fall ha fött och) ha tagit hand om ett litet barn under den första intensiva perioden i livet.

Många beskriver att det som de egentligen var stressade över var att det inte funnits tid att hänga med i media. Att inte vara uppdaterade. Och den biten är ju enkel att lösa.

I januari anordnar Juno en gratis inskolning för personer i kommunikationsbranschen som har varit föräldralediga i mer än 7 månader.

Inskolningen innehåller de viktigaste mediehändelserna från det senaste halvåret, kampanjerna som fick stort engagemang, de senaste kommunikationstrenderna och Ungdomsbarometerns insikter om vad gruppen 15-24 år tycker om världen.

Tid:Kl 12-14
Plats:Juno, Gamla Brogatan 9, Stockholm

Anmälan sker via info@junopr.se senast den 16:e januari.

29 November 2016

Gratislunch med Therese Uddenfeldt

Välkommen till ett samtal med författaren Therese Uddenfeldt som har skrivit Gratislunchen – Eller varför det är så svårt att förstå att allt har ett slut. Boken handlar om vårt oljeberoende och hur sjutton vi hamnade här. Tillsammans med Therese diskuterar vi hur historiens erfarenheter kan hjälpa oss att göra bättre val framöver. Och så försöker vi en gång för alla reda ut vad ”peak oil” innebär.

Här kan du läsa en recension av Gratislunchen från SvD.

Gratislunchen är ett samarbete mellan Juno och Grön Ungdom.

Tid:11.30-13.00
Plats:Juno, Gamla Brogatan 9, Stockholm

Begränsat antal platser! Anmälan sker via info@junopr.se